Na vrijeme podnesite zahtjev za dječji doplatak

Isplata dječjeg doplatkaHrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZZMO) podsjeća korisnike doplatka za djecu da do kraja mjeseca veljače trebaju obnoviti zahtjeve kako bi mogli nastaviti primati doplatak i u 2012. godini, bez prekida.
Korisnici doplatka za djecu za svaku godinu trebaju podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu. Uvjeti za ostvarivanje prava su da korisnik (osoba koja ostvaruje pravo) ima do dana podnošenja zahtjeva tri godine neprekidnog prebivališta u RH, treba živjeti u zajednici s djecom i uzdržavati ih, a ostvareni prihodi u 2011. godini ne smiju prelaziti dohodovni cenzus (još nije poznat za ovu godinu no prethodne godine je iznosio 1.663,00 kn mjesečno po članu). Dohodovni cenzus određuje se na osnovi prihoda ostvarenih u prethodnoj kalendarskoj godini.


Napominjemo da se prestankom radnog odnosa dohodak ostvaren u prethodnoj godini ne uzima u izračun dohodovnog cenzusa do novog zaposlenja. Dakle, ako podnositelj zahtjeva, odnosno članovi njegova kućanstva, u vrijeme podnošenja zahtjeva više nisu u radnom odnosu, u dohodovni cenzus se ne uračunava plaća iz 2011. godine člana kućanstva kojem je radni odnos prestao.

Roletarstvo ARTISAN

Svima koji zahtjev za nastavno utvrđivanje prava na doplatak za djecu podnesu nakon propisanog roka, kao i onima koji podnose nove zahtjeve, pravo pripada od dana podnošenja zahtjeva. Pravo na doplatak za 2012. godinu pripada od 1. ožujka 2012. i ostvaruje se na osnovi novog zahtjeva i dohotka kućanstva ostvarenog u 2011. godini jer se radi o novom postupku. Uz zahtjev je potrebno priložiti odgovarajuću dokumentaciju.  Zahtjevi za ostvarivanje prava na doplatak za djecu, dakako, zaprimaju se i rješavaju tijekom cijele godine.

opširnije:
zahtjev: Obrazac zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu u 2012.

Objavio - 13. 02. 2012.. U kategoriji Info.HR

Komentirajte

Pratite nas i na društvenim mrežama

Događanja u Zagrebu

Galerija

 

Copyright © 2015 Dubrava News Sva prava pridržana.

 

ISSN 1848-4476